Brandveiligheid

Brandveiligheid is van belang bij ieder gebouw: bestaand maar ook nieuwbouw. PhysiBuild kan u helpen middels bouwplantoetsing om te bekijken of uw ontwerp voldoet aan de geldende wet- en regelgeving (Bkl, Bbl, etc, (voor 2024 het Bouwbesluit)). Dit gebeurt op de gebieden: voorkomen bezwijken van constructies, voorkomen van het ontstaan van brand, beperken van de verspreiding van brand en rook, benodigde (capaciteit) vluchtroutes, detecterings- en alarmeringsinstallaties (BMI/OAI), ontruimingsplan, brandklasse van toe te passen materialen en constructies.

Ook voor Fire Safety Engineering, advisering mbt grote brandcompartimenten (NEN6060, NEN6079) en berekeningen op het gebied van brandoverslag en ontvluchting kunt u bij ons terecht.

Bij bijvoorbeeld het transformeren van een gebouw naar een andere gebruiksfunctie dienen op het gebied van brandveiligheid wellicht andere /extra maatregelen getroffen te worden die vereist zijn bij de nieuwe gebruiksfunctie. Benieuwd wat dit voor uw gebouw voor consequenties heeft? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

brandveiligheid, Fire Safety Engineering, FSE, grote brandcompartimenten, brandoverslagberekeningen, NEN6060, NEN6079, ontvluchting, opvang- en doorstroomberekening, brandklasse, rookklasse, rookwerendheid, BMI, OAI